Key lime pie!!! ( first ever )

Hi everybody!!

I made a key lime pie for the first time and it was absolutely delicious!! I made it with the lemons from are garden!! Here is the recipe!!

  • 1 1/2 cups graham-cracker crumbs  i used honey sesame cookies! yum )
  • 6 tablespoons unsalted butter, melted and cooled
  • 5 tablespoons sugar
  • 1 can (14 ounces) can sweetened condensed milk ( i was lucky to find some in ST.barth )
  • 4 large egg yolks
  • 1/2 cup freshly squeezed key-lime juice
  • 1 tablespoon grated Key lime zest, plus more for garnish
  • 1 1/2 cups heavy cream, chilled

Directions

  1. STEP 1

    Heat oven to 375 degrees. Combine graham-cracker crumbs, butter, and 3 tablespoons sugar in a medium bowl; mix well. Press into a 9-inch pie plate, and bake until lightly browned, about 12 minutes. Remove from oven, and transfer to a wire rack until completely cooled.

  2. STEP 2

    Lower oven to 325 degrees. In a medium bowl, gently whisk together condensed milk, egg yolks, Key lime juice, and zest. Pour into the prepared, cooled crust.

  3. STEP 3

    Return pie to oven, and bake until the center is set but still quivers when the pan is nudged, 15 to 17 minutes. Let cool completely on a wire rack.

  4. STEP 4

    Shortly before serving, combine cream and remaining 2 tablespoons sugar in the bowl of an electric mixer fitted with a whisk attachment. Whisk on medium speed until soft peaks form, 2 to 3 minutes. Spoon over cooled pie; garnish with zest. Serve immediately.

 

INGREDIENTS

1 1/2 tasse de mietes de cookies ( j’ai utilisé les biscuits miel sésame! yum)
6 cuillères à soupe de beurre non salé, fondu et refroidi
5 cuillères à soupe de sucre
1 boîte (14 onces) de lait condensé sucré (j’ai eu la chance d’en trouver a ST.BARTH)
4 gros jaunes d’œufs
1/2 tasse de jus de citrons verts fraîchement pressé1 cuillère à soupe de zeste de citrons verts, un peu plus pour garnir
1 1/2 tasse de crème épaisse, réfrigérés
Itinéraire
ETAPE 1
Chauffer le four à 375 degrés. Mélanger les mietes  de cookies, le beurre et 3 cuillères à soupe de sucre dans un bol moyen, bien mélanger. Presser dans une assiette à tarte de 9 pouces, et faites cuire jusqu’à ce qu’elles soient légèrement dorées, environ 12 minutes. Retirer du four et transférer à une grille jusqu’à complet refroidissement.

ETAPE 2
Basse four à 325 degrés. Dans un bol moyen, doucement fouetter ensemble le lait condensé, les jaunes d’oeufs, le jus de citron vert et le zeste. Verser dans la croûte refroidie préparé.

ETAPE 3
Retourner tarte au four, et faites cuire jusqu’à ce que le centre soit pris, mais encore frémit lorsque la casserole est bougee, 15 à 17 minutes. Laisser refroidir complètement sur une grille.

key lime  pie

Key lime pie!!

ETAPE 4
Peu avant de servir, mélanger la crème et 2 cuillères à soupe de sucre restant dans le bol d’un batteur électrique muni d’un fouet. Fouetter à vitesse moyenne jusqu’à formation de pics mous, 2 à 3 minutes. Verser sur le gâteau refroidi; garnir de zeste. Servir immédiatement.

key lime pie

Key lime pie!!

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